fbpx
Novosti

prazan novčanikZašto se nova i bolje plaćena radna mjesta otvaraju u Knegincu, a ne u Čakovcu?

Zašto građani Čakovca primaju plaće 30% niže od državnog prosjeka?

Na obadva pitanja odgovor je isti :

Čakovec je grad antipoduzetničke politike.

Drugi, poduzetniji gradovi se bore za nove proizvodne investicije smanjenjem komunalnog doprinosa i naknade, dugogodišnjim jeftinim koncesioniranjem javnog zemljišta i smanjenjem birokratskih zapreka. Za to vrijeme, trenutna gradska vlast na čelu sa SDPovim gradonačelnikom je 2019. godine podigla cijenu komunalnog doprinosa za 50% i time otjerala one malobrojne investitore koji su bili spremni uložiti svoj novac i otvoriti nova radna mjesta na području Grada Čakovca.

Općepoznata ekonomska zakonitost glasi : bez novih investicija, nema novih radnih mjesta. Bez novih radnih mjesta, nema većih plaća.


Uz vašu podršku na izborima, implementirat ćemo tri alata za poboljšanje investicijske klime koja će podići interes investitora za ulaganjem na području našeg grada :

1.      Prenamjena zemljišta duž državne ceste D20 iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište industrijske namjene (od završetka naseljenog dijela Štefanca pa sve do priključenja na autoput u Sv. Križu) - grupiranje budućih industrijskih postrojenja izvan grada na područje niske naseljenosti i kvalitetne prometne povezanosti

2.      Potpuno oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa dužinom cijele novonastale industrijske zone - uvjet za oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa je prosjek od minimalno 25 zaposlenih u prvih 5 godina poslovanja

3.      Implementacija „one stop shop“ koncepta uz investicijske asistente - dio zaposlenika Gradske uprave prezaposlit će se na poslove „investicijskih asistenata“ koji će biti zaduženi za navigiranje investitora kroz šumu propisa i administrativnu pomoć kod provođenja same investicije

Uz prednosti geografskog položaja, stvaranjem preduvjeta nužnih za jednostavno, brzo i efikasno pokretanje investicija, znatno ćemo poboljšati investicijsku klimu te ubrzo postati najprivlačnijom investicijskom destinacijom u Hrvatskoj.

Nove investicije, a posljedično i nova, bolje plaćena radna mjesta, podići će životni standard naših sugrađana, dok će se istovremeno povećati prihodi gradskog proračuna po osnovi poreza na dohodak i dobit. 

Nesposobni i nepoduzetni političari svojim su postupcima osudili marljive Čakovčance i Međimurce na gospodarsku osrednjost i financijsko polusiromaštvo.

Uz vašu podršku na izborima, omogućit ćemo radišnim Čakovčancima i Međimurcima prezaposlenje na nova i bolje plaćena radna mjesta.

Dosta je bilo glasanja za „manje zlo“. Ovaj put imate ZA koga glasati!