fbpx
transparentnostKome smeta javni Registar svih troškova Grada Čakovca i pripadajućih tvrtki/ustanova?

Uvođenje Registra potpune transparentnosti gradskog i pripadajućih proračuna bila je ponajbitnija točka mojeg predizbornog programa na svibanjskim lokalnim izborima. Gradonačelnica Ljerka Cividini ispoštovala je predizborni dogovor i pribavila podatke o svim isplatama iz gradskog proračuna. Za razliku od nje, pojedini direktori/ravnatelji tvrtki/ustanova u vlasništvu Grada na prošlotjednom su sastanku besmislenim argumentima trudili se uvjeriti me u prolongaciju, a neki čak i u odustajanje od provedbe spomenutog projekta.

Na tragu medijskih natpisa o navodnoj nezakonitosti objave registra svih troškova gradskog i pripadajućih proračuna, mogu ponoviti rečenice koje sam izrekao i pred samim direktorima/ravnateljima gradskih poduzeća/ustanova: prijašnju gradsku vlast pratile su sumnje korumpiranosti i suludog trošenja javnog novca. Neke od direktora/ravnatelja gradskih poduzeća/ustanova također prati sličan glas, a ja ne želim vjerovati da su i oni bili suučesnici u rasipanju i netransparentnom trošenju javnog novca.

Registar svih troškova je prilika da svi oni operu sumnje sa svojeg imena i dokažu kako i dalje zavrjeđuju upravljati poduzećima i ustanovama pod kapom Grada, a samim time i novcima koje svi mi izdvajamo putem poreza i raznih naknada.

Sviđalo se to nekom javnom djelatniku ili ne, Registar svih troškova gradskog i pripadajućih proračuna, potpuno usklađen s važećim zakonima RH, objavljujemo 29. listopada ove godine, čime ćemo Čakovec pozicionirati na sam vrh ljestvice najtransparentnijih gradova RH. Građani imaju pravo znati na što se troši javni novac!

FOKUS na ispunjenje predizbornih obećanja!
FOKUS na bitno!