fbpx
Novosti

izborna6Unatoč kratkom postojanju, stranka Fokus osvojila je saborski mandat na parlamentarnim izborima održanim u srpnju prošle godine. U cilju daljnjeg razvoja infrastrukture stranke, nakon Svete Nedelje i Dugog Sela, na red je došla i osnivačka skupština podružnice u Čakovcu.

U petak, 5.2.2021., u hotelu Castellum održana je osnivačka skupština gradske organizacije političke stranke Fokus, na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Darko Zver, prof.kineziologije, ujedno i član Upravnog odbora stranke Fokus i koordinator za Međimursku županiju. Na mjesta potpredsjednica su izabrane Asja Supančić Balog, dipl.soc.radnik te Zlatka Novosel Baričević, dipl.ing.agronomije.

izborna2Sukladno trenutno važećim epidemioloških mjerama i maksimalno dozvoljenom broju ljudi, osim dvadesetak lokalnih članova i simpatizera Fokusa, na osnivačkoj skupštini čakovečke podružnice bili su prisutni Davor Nađi, saborski zastupnik,  predsjednik Fokusa, kandidat za gradonačelnika Zagreba, Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela, Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Marko Magdić, načelnik općine Križ te Mario Budišćak, poduzetnik iz Klinča Sela.

Novoizabrani predsjednik gradske organizacije Darko Zver zahvalio je svima na ukazanom povjerenju, a u svom govoru istaknuo je kako mu je cilj okupiti neokaljane, mlade i sposobne ljude koji svojim djelovanjem žele doprinijeti poboljšanju životnog standarda skromnih i marljivih Međimuraca.

Iako u III. Izbornoj jedinici nije izboren saborski mandat, stranka Fokus je na prošlim parlamentarnim izborima po broju glasova pozicionirana na visoko treće mjesto najpopularnijih političkih stranaka u Gradu Čakovcu, dok je Darko Zver po broju osvojenih preferencijalnih glasova zauzeo visoko 5. mjesto u cijeloj županiji, prestigavši rejting mnogih dugogodišnjih gradonačelnika, načelnika i ostalih političara.

Fokus je stranka centra čiji osnovni postulati djelovanja zagovaraju transparentno i racionalno upravljanje javnim financijama, smanjenje porezne presije te deregulaciju i unapređenje poduzetničke klime, čime će se u budućnosti baviti i članovi čakovečke podružnice, zaključuje se u priopćenju.
izborna1izborna7izborna8