fbpx
Novosti

darko zver tocka 5Moć građanima: E-referendum!

Lokalni političari često su percipirani kao bahati šerifi koji javni novac troše kako žele i na što žele, a ni Čakovec nije iznimka po tom pitanju.

Koliko puta ste se u našem gradu osjećali kao da nemate nikakvog utjecaja na rad Gradske uprave i gradonačelnika? Kao da ste vi tu zbog njih, a ne oni zbog vas?

Za razliku od trenutnog gradonačelnika, ja ovim gradom neću vladati, već ću upravljati njegovim resursima.
I to onako kako Čakovčanke i Čakovčanci budu željeli.

Uvođenjem E-referenduma uključit ću građane u direktno odlučivanje po pitanju odabira javnih sadržaja i uređenja grada poput:
- definiranja novog izgleda užeg centra grada
- odabira kulturnih sadržaja (programi CZK, koncerti, ...)
- poboljšanja prometnih rješenja, ...

Čakovec će postati prvi grad u Hrvatskoj u kojem će birači direktno odlučivati o visine plaće gradonačelnika! Iako građani imaju priliku birati gradonačelnika svake četiri godine, ja želim da moj rad ocjenjuju svake godine i spreman sam primati plaću sukladnu dobivenim ocjenama.

Želim graditi ravnopravan odnos institucije gradonačelnika s jedne strane i običnog malog čovjeka - radnika, poduzetnika, poljoprivrednika, umirovljenika ili studenta s druge strane.

Kao novi gradonačelnik, neću živjeti u oblacima, već među narodom, s obje noge čvrsto na zemlji. Uvijek ću vam biti na raspolaganju te ću i dalje biti jedan od vas.

Na ovim izborima imate ZA koga glasati.

Darko Zver 
Vaš novi gradonačelnik