fbpx
Novosti

money stinksIako mnogi hrvatski i europski gradovi koriste bespovratne EU fondove za unapređenje javne infrastrukture, trenutnom gradonačelniku Grada Čakovca besplatan novac EU očito “smrdi”.

Dugo Selo, Petrinja, Knin, Benkovac, Bjelovar samo su neki od gradova koji svoje prometnice, tržnice ili bazene grade bespovratnim novcem EU. Istovremeno Grad Čakovec zadužuje našu djecu za nekoliko desetaka milijuna kuna dugoročnog kredita kako bi trenutni gradonačelnik u izbornoj godini plitko i prozirno pokušao prikriti svoj dugogodišnji nerad i nesposobnost.

Dva su moguća razloga zašto Čakovec ne koristi besplatan novac EU, već kreditno zadužuje našu djecu i unuke:
1. nesposobnost uhljebljene administracije Gradske uprave za realizaciju projekata financiranih iz EU fondova,
ili
2. nezainteresiranost gradonačelnika za provođenje EU projekata zbog strogog kontrolinga financija u kojima nema prostora za politiku 10%.

U vremenima kad nam na raspolaganju stoje milijarde bespovratnih kuna EU fondova, sasvim je svejedno da li se radi o nesposobnosti ili nezainteresiranosti, ali takav način upravljanja javnim resursima mora prestati.

Za razliku od trenutnog gradonačelnika, građanima nudim upravljanje Gradom na javno dostupan i transparentan način u kojem će građani znati na što se potrošila svaka kuna gradskih proračuna.

Građanima nudim upravljanje Gradom bez skrivenih provizija.
Građanima nudim upravljanje Gradom bez „kumova“.


Darko Zver
Vaš novi gradonačelnik